Blog

Een overzicht van onze blogitems

 • 8 nov

  Heksen/Hetze

  Met Lisette van de Verhaalderij in NL aan het werken aan een Vlaams- Zuid-Nederlandse vertelvoorstelling rond heksenvervolging. Met waargebeurde verhalen en volksverhalen die mogelijks onze huidig 'modern' denken nog steeds beïnvloeden.  Première verwacht in april.  We zijn nog steeds naar partners: musea, erfgoedcellen, gidsenverenigingen,vluchtelingenorganisaties, …  om lokaal een vertelling Heksen/Hetze te organiseren voor eigen publiek EN daar last but not least naast Lisette en mij  ook hun eigen verhalen en/of vertellers aan toe te voegen. Geïnteresseerd? Laat maar weten!

 • 11 jul

  Alles loopt op Rolletjes!

  Nieuw: vertellen in een woonwagen. Blikvanger, vertelplek en aankleding in één! In samenwerking met Alles loopt op Rolletjes! We geven u graag alle info. Gewoon vragen. » Lees meer

 • 11 jul

  TCollectiefvertelT weer

  Met veel plezier vertellen we met TCT weer in 18 Oost-Vlaamse bibs.  Voor de kinderen: Niet verder vertellen! Verhalen vol geheimen. Voor volwassenen: Vertel! Wegens groot succes een nieuwe reeks met Oost-Vlaamse sproken en volksverhalen. » Lees meer

 • 9 jan

  Nominatie!

  Waaw, ik ben samen met Erik  Van Dort en Pauline Seebrecht genomineerd voor Vertelambassadeur van de  Lage landen.  Nooit gedacht maar wel fier natuurlijk, met dank aan wie me voordroeg. Nu mogelijk project uitschrijven en dan nagelbijten tot de uitslag op  28 januari in Culemborg. Meer info vind je op http://www.stichtingvertellen.nl/home/vvhj/156-genomineerden-vertelambassadeur-2017-bekend.

 • 26 sep

  Nacht van de Duisternis

  Hoera,  volop aan het voorbereiden voor een nieuwe vertelling met de muziek van Pieter Dezutter tijdens de Nacht van de Duisternis.  Deze keer echt in het donker! Een Duistere wandeling, een  nachtelijke kijk naar de wervelende banden op Jupiter, de prachtige ringen van Saternus en duizenden sterren, gevolgd door een donkere en toch ook lichte Vertelling met muziek. Zie agenda: 8 oktober.

 • 11 sep

  Du vin, du pain, du madame

  Du vin, du pain, du Madame! Zondag verteld in het Picknickkleed. 't Is dat het voelde superbe et fantastique! Grace à Productions en Zonen en de Gemeenschapscentra van Hamme en Waasmunster. Graag nog een keer! en nog een keer en dan weer, ... Foto's op https://www.facebook.com/veerle.ernalsteen.

 • 22 aug

  TCT

  Volop bezig met de repetities voor de regiovertelsessies in Oost-Vlaanderen. Zijn van de partij: Kludde en den duvel, zwarte honden en toveressen, ... en natuurlijk Koen Demuynck, Madeleine Nieuwlaat, Hilde Rogge, Meneer Zee en Veerle Ernalsteen. In opdracht van de provincie Oost-Vlaanderen. » Lees meer

 • 14 jun

  Verteylement Baté

  Heerlijk verteld samen met Tom Van Mieghem en de Verteylement Band. Waw, was genieten :).  Zie FB: Verteylement met brandgeur... » Lees meer

 • 30 mei

  Midzomervertellingen in het Park

  Midzomervertellingen in het Park

  Volop bezig met de voorbereiding van onze tiende editie. 'APENKUREN'. Op zondag 19 juni. Promo, affiches, tenten, ... Later taarten!

 • 31 jan

  Toast Literair

  Vorige zondag verteld op toast Literair in Lembeke.  warme ontvangstt, versgebakken koeken, hete koffie en ... een voor mij onverwachte bezoeker van AVS. Hier is het filmpje: http://www.avs.be/avsnews/toast-literair-in-lembeke.