Hoe het ooit begon

Een vierjarige toneelopleiding aan de Stedelijke Academie voor Woord en Muziek E. Hullebroeck in Gent: daar begon het allemaal mee. Als eindexamen kwam 15 jaar geleden mijn eerste vertelling tot stand. André Vermaercke regisseerde 'Jan Pikkedang'. De bal ging aan het rollen en rolde tot op de Gentse Feesten. Op die feesten ben ik sindsdien niet meer weg te slaan.

Het smaakte naar meer. Workshops 'Vertellen' volgden onder leiding van Frank Cools, Ludo Van Passel, Bea De Groote, Frank De Gruyter, ... Telkens trok ik na afloop naar huis met als trofee enkele verhalen.

En liep steeds meer uit de hand,…Ik vertelde de laatste jaren op de Gentse Feesten, meermaals op het Internationaal vertelfestival in Alden Biesen. Ik nam deel aan tal van Kerst- en Wintervertellingen: in bibliotheken, in samenwerking met Kranenveld, Kerst in het Kasteel (Alden Biesen), ... Andere evenementen waren: Nacht van de Duisternis, De Dag van het Park, De Buurt Vertelt in Gent, Roefeldag, Rebellen Vertellen in Bokrijk, VerTelTorens in Tienen, … en tal van feestjes, buurtfestivals, … En ook evenementen in Nederland: International Storytelling Festival Amsterdam, Vertelfestival In Maastricht, Roermond, Rotterdam,  ...

Alleen of in samenwerking met onder andere zoals TcollectiefvertelT. Deze groep vertellers ontmoette elkaar in 2002 op een gezamenlijke vertelcursus. We doen jaarlijks een vertelreeks in Oost-Vlaamse bibliotheken. Georganiseerd door de Provincie Oost-Vlaanderen. Sprookjes van Andersen, Verhalen bij de Zwarte Kaars, Liefdevolleed, dierenverhalen 'Op vier poten', 1001-nacht, Helden en Schelmen, Draken en fabeldieren, Ierse Rosse Koppen, Noorse verhalen. en dit jaar in 2015: Avonturenverhalen!
 
 't Is nog niet gedaan. In 2008 zag Cie De Zere Knie het daglicht. Een nieuw groepje vertellers met enkele oude bekenden uit TcollectiefvertelT en enkele nieuwe gezichten. Met elke derde donderdag van de donkere maanden vertellingen voor volwassenen in Café Rococo in Gent (patershol). Nog steeds van harte welkom.