Workshops

Workshops voor wil leren vertellen maar ook coaching en vertel-en spreeksessies voor wie Nederlands leert als tweede taal. Voor de taalleerders: neem ook een kijkje bij Projecten!

 • Drie online lessen over Storytelling voor NT2, Voor docenten. Op 14, 19 en 27 mei 2020, van 14u tot max. 15u30. Aanmelden bij het Huis van het Nederlands Brussel.  In opdracht van OpenDoekvzw, met steun van FEST.

  » Lees meer

 • Erfgoedcellen Dendermonde en Denderland stellen voor: een reeks van zes workshops vertellen én twee vertelavonden met verhalen uit het rijke lokale repertoire. Zo komen dit orale erfgoed helemaal tot leven. Met couleur locale en door Denderlandse vertellers. 

  Voor iedereen die wil leren verhalen vertellen. Voorkennis of ervaring is niet nodig, wel een goeie portie enthousiasme. Van 19u00 tot 22u00. Inschrijven en info: info@egclandvandendermonde.be of 052 25 03 40. Deelname is gratis,, begeleid door Veerle Ernalsteen.

  » Lees meer

 • Voorlezen,  hoe doe je dat? ‘Luisterende oortjes’  is een project van De Krook en wil voorleesvrijwilligers inzetten in de Gentse bibliotheken. Telkens met twee of drie per (woensdag)namiddag. In het Nederlands of in het Arabisch,  Frans, Urdu, Turks, Duits, …. . Kan je dus voorlezen in meerdere talen, laat het de bib weten. De Krook biedt je professionele coaching en opvolging door Veerle Ernalsteen: bij onder andere de keuze van boekjes en de samenstelling van voorleesteampjes, … De lokale bib biedt zorgt voor een warm onthaal  en de kinderen en ouders voor gretig luisterende oortjes. Eerste bijeenkomst (1/3) op 21/9 in De Krook. Inschrijven noodzakelijk.

  » Lees meer

 • Voor wie wil kennis maken met de vertelkunst en vooral (nog meer) plezier wil krijgen in zélf vertellen.

  » Lees meer

 • Voor wie zin heeft  om te vertellen voor een écht publiek. Coaching om te werken aan een zelfgekozen verhaal.

  » Lees meer

 • Verhalen vertellen is een krachtige methode om een nieuwe taal te leren. Ook voor wie Nederlands leert: taalspelletjes en zelf vertellen uitlokken.

  » Lees meer

 • Naar verhalen luisteren en vertellen is een krachtige manier om taal te leren. Actieve workshop vertelmethodieken voor NT2-leerkrachten.

  » Lees meer