Workshops

NT2 vertelt - voor lesgevers

Lesgevers ondervinden aan den lijve hoe de methodieken werken en beleven er hopelijk ook zelf plezier aan.  Ze voeren ze uit en vertellen zelf. Ze wisselen onderling beleving en ervaringen uit en geven elkaar suggesties. Tussendoor komen energizers aan bod die ook weer in de eigen lessen kunnen gebruikt worden. Dit kan ook in de vorm van ervaringsuitwisseling onder docenten die reeds verschillende van vertelwerkvormen toepasten in de klas.  Als introductie of meer intensief.

Ervaringen: Veerle Ernalsteen heeft met taal en interculturaliteit vele waters doorzwommen: van docent NT2,  over onderzoeker-materiaalontwikkelaar diversiteit tot verhalenverteller van verhalen uit verschillende windstreken en verteldocente aan NT2-cursisten.

Workshops op Trefdag NT2 Antwerpen 2014 en 2015, Terugkomdag NT2 vertelmethodieken 2015, Cultuureducatie in meertalige context, studiedag Gent 2015, Inspiratiedag NT2 Antwerpen 2016.

Bronnen: Workshop Katrice Horsley – Fonkelvogel,  Leuven, februari 2013; Werksessie voor leraren in opleiding door Kamini Ramachandran – Alden Biesen, april 2014; www.sheherazade.eu/en/content/resources

» Meer workshops